De Samburu zijn verwant aan de Maasai, maar leven op meer traditionele wijze. Hun leefgebied bevindt zich net iets boven de evenaar waar de uitlopers van Mount Kenya overgaan in de noordelijke woestijn. De Samburu objecten die we aanbieden worden gemaakt door Samburu vrouwen uit  de streek van Maralal. Maralal  ligt in de groene heuvels van het Lerochi Plateau, zo’n 270 kilometer boven Nairobi.   Ntiipan Lenkadiyo is zo’n vrouw.(foto) Wandering Gifts heeft direct contact met haar.  Ze maakt gebruikt van glaskraaltjes in verschillende traditionele kleuren. De kralen sieraden worden  door zowel mannen als  vrouwen gedragen maar er is wel onderscheid in sieraden voor mannen en vrouwen. Zo dragen de vrouwen soms ook een hoofd sieraad, de mannen niet. De mannen dragen de veelal rode “Shuka” dat is een wikkeldoek, de vrouwen dragen ook een wikkeldoek, “Kanga” geheten

De objecten kunnen als sieraad gedragen worden maar lenen zich ook uitstekend als kunstwerk bijvoorbeeld aan de muur.

Wellicht minder bekend is dat er in Kenia van oorsprong olijfbomen groeien.De schaaltjes en de sla couverts zijn vervaardigd van Keniaans olijfhout, soms gedecoreerd met kraaltjes of been.

Met de aankoop van onze Samburu objecten steunt u ook het project voor een waterput bij de school in het dorp Naririmirimo. De school is de enige  in de regio en biedt plaats aan zo’n 300 kinderen, ze leggen enorme afstanden af om er te komen. De school is een “Boardingschool”wat betekent dat de kinderen er ook slapen en te eten krijgen  Het dorp ligt erg afgelegen, naar Maralal is het zo’n vijf uur rijden met een terreinwagen, maar de meeste mensen moeten lopen en doen er ongeveer  twee dagen over. In het dorp is een kleine waterpoel die in het regenseizoen volloopt en die moet voorzien in de waterbehoefte van zowel het vee als de mensen. Het idee is om water naar boven te halen met een op zonne-energie aangedreven pomp.