De glazen en kristallen sieraden komen uit Pesaro, Italië en zijn vervaardigd door Katia Lumachi . Zij is glasblazer en meester is in het combineren van glas en edelmetalen, geïnspireerd door het licht en de kleuren van de Mediterranée. Haar sieraden zijn in Nederland exclusief bij Wandering Gifts te vinden. Katia Lumachi is vermaard glaskunstenaar en heeft in onder andere in New York en Parijs en Tokyo geëxposeerd. Tijdens mijn ontmoetingen met haar in Italië vertelde ze bij iedere ring het verhaal ,over materiaal- en kleurkeuze, en waar ze haar inspiratie vond. Katia maakt gebruik van kristal en diverse glassoorten, Italiaans maar ook Japans glas zoals bijvoorbeeld bij de “Bubble Gum” halssnoeren.

Verder is bladgoud en bladzilver waarschijnlijk wel bekend. Het wordt aangebracht op zojuist gesmolten glas en daarover heen gaat dan een volgende laag gesmolten glas. Vervolgens hangt het van de kundigheid van de kunstenaar wat het uiteindelijke rsultaat zal zijn. Bij het bladzilver verkrijg je met deze techniek een soort craquelé effect, het bladgoud dat dunner en zachter is dan het bladzilver versmelt met het glas.

Maar hoe zit het met “Avventurina”, wat is dat? Avventurina is een zeer bijzonder materiaal. Het recept is al eeuwen oud en is zelfs terug gevonden op tabletten met spijkerschrift. Vandaag de dag is het recept ongewijzigd. Delen van puur goud, zink en koper die tot een massa worden gesmolten. Wanneer uitgehard worden de stukken verbrokkeld tot kleine stukjes, sterk schitterende korreltjes. Deze worden dan mee gesmolten in het glas, met een stralend effect tot gevolg. Avventurina word ook niet voor niets “zonnesteen” genoemd.

Alles is in kleine oplagen gemaakt. Deze ringen zijn echte blikvangers en steeds een miniatuur kunstwerk op zich.

Glas is als water, dat met wisselende lichtinval steeds een veranderende kleur en schittering heeft.